Oeiras

Vill man flyga direkt från Europa till Maputo finns bara ett alternativ, med portugisiska TAP. Det ligger liksom i sakens natur att den forna kolonialmakten Portugal upprätthåller nära förbindelser med sina gamla kolonier som Moçambique och Angola. Eftersom vi ändå skulle mellanlanda i Lissabon valde vi att få en mjukstart på utlandsäventyret genom att ta en semestervecka här, i en hyrd lägenhet i Oeiras mittemellan Lissabon och Cascais. Jag uppehåller mig inte alltför länge vid det, eftersom syftet med bloggen trots allt är att dela med oss av den nya tillvaron i Moçambique, men det blev en skön blandning av strandliv och mer eller mindre kulturella utflykter.

Mest positivt är att barnen utvecklats till riktiga havsbadare som älskar att slänga sig i vågorna. Detta från att knappt ha vågat sig utanför bassängerna av rädsla för tång, fiskar, maneter, hajar… ja, praktiskt taget allt okänt som kan dyka upp under ytan. Denna nyfunna faiblesse för salta bad kommer inte en dag för tidigt, med tanke på att Moçambiques kustlinje i princip består av 250 mil sammanhängande, oexploaterad sandstrand.

Lissabons mest uttjatade fotomotiv (i bakgrunden alltså)
Lissabons mest uttjatade fotomotiv (i bakgrunden alltså)
Oceanariet - kul för både stora och små
Oceanariet – kul för både stora och små
Återbesök på Lissabons bästa hamburgerställe
Återbesök på Lissabons bästa hamburgerställe
Action i surfarparadiset Praia do Guincho
Action i surfarparadiset Praia do Guincho
Magiska Sintra
Magiska Sintra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s