Ny bil och nya kläder

Nej, någon ny bil har vi inte skaffat. Däremot känns vår Landcruiser lite mer ny och fräsch efter att ha varit inne på service och bl.a. fått nya däck och stänkskydd. Något som dessutom gav oss en ursäkt att återigen göra en helgresa till Sydafrika, då vi valde att lämna in den hos ”Dr Phil”, en mekaniker i Nelspruit som större delen av den skandinaviska kolonin i Maputo anlitar. Dessutom fick vi allt julhandlande avklarat efter en eftermiddagsmangling på Toys’R’Us, så att vi nu har backup om tomten inte hittar till Moçambique.

Seringa
Seringa

Denna gång bodde vi på Seringa Lodge, som drivs av Cecilia, en svensk tjej, och hennes sydafrikanske make Roger. Också detta en favorit bland besökande skandinaver, kända inte minst för sin fantastiska mat och sin natursköna miljö.

Liten pellefant i släptåg
Liten pellefant i släptåg

På vägen hem körde vi igenom Kruger-parken igen, så vår investering i ett årskort har vi redan tjänat in. Denna gång var vädret dock mulet och tråkigt och det blev inte så mycket djur skådat som tidigare gånger. Lika spännande som det är att sitta på helspänn och spana efter djuren, lika tärande på humöret är det när det går kilometer efter kilometer utan att se en endaste djurskymt, och höra barnens uppgivna ”kan det inte ens komma en impala” (som annars är ungefär lika vanliga som rådjur i Örby). Nä, det blev grinigt i bilen efter ett tag, och för familjefridens skull fick barnen börja titta på sina DVD-skärmar innan vi ens hunnit ut ur parken, vilket vi egentligen förbjudit. Helt lottlösa blev vi dock inte, och dagens favorit var elefantflocken som korsade vägen precis framför vår bil, där det var med en liten liten elefantkrabat som inte var gammal.

Idag har vi varit och hämtat nya kläder till mig och Stella, sydda av sömmerskorna på ett dövkollektiv som några svenska missionärer är med och driver. Då har vi först varit och köpt tyger själva, som vi sen lämnat in till sömmersketjejerna tillsammans med plagg de kan använda som modeller. Resultatet blev jättesnygga kläder; en kortärmad skjorta till mig samt en klänning (som tyvärr blev i minsta laget) och en kjol+topp outfit till Stella. Håll utkik efter deras märke ”Mãos que falam” (”Händer som talar”), de tillverkar även necessärer, pennfodral och annat på beställning… kanske finns det snart i (en del av) Sverige också.

Stellas nya kläder
Stellas nya kläder

En reaktion på ”Ny bil och nya kläder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s