Here today, gone tomorrow

Ramones-låten med denna titel handlar väl egentligen om ett kraschat förhållande, men jag tyckte den passade bra som illustration här också. Vi har tidigare idag varit på familjen Laus ”despedida” (avskedsfest) på skolan, och eftersom vi åker iväg på vår julsemester tidigt imorgon bitti ser vi inte dem mer innan deras återresa till Sverige… inte för den här gången iallafall. Som många andra svenska familjer nu för tiden tog de ett halvårs timeout från ekorrhjulet, men istället för att som alla andra åka till Thailand eller Spanien, valde de att skippa skyddsnäten och fara till Moçambique istället. Bara det värt en djup bugning av vördnad! Som jag nämnde i det föregående inlägget ligger det ju i sakens natur att det blir rotation i umgänget när man bor utomlands under de förutsättningar som vi gör, men de kommer definitivt att lämna ett tomrum efter sig i den skandinaviska kolonin.

Malena serverar lussebröd på sin despedida
Malena serverar lussebröd på sin despedida
De tre musketörerna Tulani, Nelson och Leo blir en man kort nästa termin
Dante poserar med kompishalsbandet han fick av Stella
Mellanbroder Lau, Dante, poserar med kompishalsbandet han just fått av Stella

Trots deras fullspäckade schema sista veckorna hann vi iallafall få  chansen att rå om dem en sista gång i vår lägenhet i tisdags, då Salomé hade tillrett supersmaskiga gratinerade räkor. Äldste sonen Nelson sov sen över här också till Leos förtjusning, och de tandemläste sista Harry Potter-boken tills ett klockslag som egentligen var alldeles för sent för en vardagkväll.

Räkfrossa på Friedrich Engels
Räkfrossa på Friedrich Engels
Kulturkrock: Maputo möter New York
Kulturkrock: Maputo möter New York

Bilden på den här damen som jag stötte på utanför stormarknaden Shoprite dedicerar jag härmed till Mattias B-Lau, med anledning av vårt gemensamma vurmande för musikscenen runt CBGB’s.

Till Malena skickar jag som hälsning nedanstående fina videoklipp med den väna finska sångerskan Laura Naukkarinen, eller mer känd under det i sammanhanget så passande artistnamnet Lau Nau, som jag hade nöjet att träffa i Stockholm för ett antal år sen.  Hoppas bara inte videon blir en ovälkommen påminnelse om det klimat som kommer möta vid hemkomsten?

 

Até a próxima vez, amigos!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s