Mankell in memoriam

Som jag nämnde i förra inlägget hölls det tidigare i veckan en kulturell soirée till minne av Henning Mankell på Teatro Avenida. Jag hade själv inte möjlighet att gå dit, men en grupp från svenska ambassaden var där med ambassadör Irina i spetsen. Dessutom närvarade bl.a. Moçambiques kulturminister och landets främste författare Mia Couto. Förutom alla minnestal var det en rad sång-, dans-  och musikuppträdanden från scenen och en fotoutställning i foajén. Jag tänkte inte orda mer om det utan vill bara passa på att visa lite bilder som dels Karin fotade, och som dels ligger ute på ambassadens Facebook-sida.

Jo just det ja, till den som mest känner Mankell genom Wallander-böckerna måste jag bara få ta chansen att rekommendera Comédia Infantil, en fantastisk bok som skildrar Maputo genom en tioårig gatpojkes levnadsöde.

Mia Couto och ambassadör Irina i samspråk. Karin på raden bakom
Mia Couto och ambassadör Irina i samspråk. Karin på raden bakom
Teatergruppen Mutumbela Gogo, som har Avenida som sin hemmascen, uppträdde
Teatergruppen Mutumbela Gogo, som har Avenida som sin hemmascen, uppträdde
Tal av Mia Couto
Tal av Mia Couto
Tal av Sveriges ambassadör Irina Schoulgin Nyoni
Tal av Sveriges ambassadör Irina Schoulgin Nyoni
Tal av kultur- och turismminister Silva Armando Dunduro
Tal av kultur- och turismminister Silva Armando Dunduro

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s