Stormen före lugnet

Förra veckan fick Karin erbjudande att åka med till Madagaskar som assistent till Irina Schoulgin Nyoni, när hon skulle tillträda som Sveriges nya ambassadör i landet. Tidigare har Madagaskar lytt under ambassaden i Dar es-Salaam, men nu hade detta ansvar av för mig okända anledningar flyttats till ambassaden i Maputo istället. Vi har tidigare pratat om att det vore fantastiskt att åka till denna mytomspunna ö, så det var otroligt kul för Karin att få denna chans. Då var det viktigt att inte glömma att packa ner en svensk flagga, småflaggor att sätta på bilen och en CD med nationalsången, allt för att undvika pinsamheter i de officiella sammanhangen. Resan innehöll mycket pompa och ståt, som mötet med president Hery Rajaonarimampianina (pröva att säga det snabbt fem gånger i rad!) när Schoulgin Nyoni överlämnade sina ackrediteringsbrev, och toppmöte med alla EU-ambassadörer på Madagaskar. Men även tillfälle till ett par dagars utflykt i ett naturreservat för att beskåda lemurer och andra spännande djur.

Ambassadör Irina överlämnar sina kreditiv till presidenten
Ambassadör Irina överlämnar sina kreditiv till presidenten
Karin, Irina och två glada MC-poliser från kortegen
Karin, Irina och två glada MC-poliser från kortegen
Typisk taxi i Antananarivo (välkänd bilmodell för oss Sahlénare)
Typisk taxi i Antananarivo (välkänd bilmodell för oss Sahlénare)
Antananarivo i ständigt rökdis för att alla eldar till vardags
Antananarivo i ständigt rökdis för att alla eldar till vardags

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En ett drygt hundratal lemurarter på ön
En av ett drygt hundratal lemurarter på ön

För mig och barnen som var kvar på hemmaplan blev det en rätt hektisk vecka. Utöver alla normala aktiviteter så var det även dags för den Skandinaviska filmklubben att återuppstå på tisdagskvällen. Det är skolkompisen Ines mamma Daniela som har hållit i dessa filmvisningar i flera års tid, med ett par visningar per termin på skolan och inte minst mycket uppskattad försäljning av svenskt godis. Den här gången hade även jag lovat hjälpa till. Vi visade den danska feel good-filmen Teddy Bear och det kom väl ett trettiotal öl-, vin- och godissugna besökare. En bra siffra.

Leo hjälper till att sälja Dajm och Lakrisal
Leo hjälper till att sälja Dajm och Lakrisal på filmvisningen

Sen till helgen blev det riktigt intensivt med sleep-overs hos oss både fredag och lördag kväll, repning med det band jag börjat spela trummor med, kompisen Fatimas födelsedagskalas på söndagen, och slutligen grillning på den underutnyttjade lilla trädgårdsplätten vid sidan av vårt hus. Gräset där har blivit riktigt fint nu, efter att jag var och köpte tjugo säckar gödsel (kodynga) för en tid sen. Ett trevligt initiativ uppstyrt av grannarna i lägenheterna över respektive under vår.

Grillning i vår lilla trädgård
Grillning i vår lilla trädgård

Denna veckan har Leo och Stella åkt iväg på lägerskola igen, som traditionsenligt sker en gång per termin, och det stora lugnet har åter brett ut sig. Igår, måndag, kväll ”firade” vi det med middag på relativt nyöppnade finkrogen Tree House tillsammans med två andra barnfria föräldrapar. Ikväll ska vi se den avgörande EM-kvalmatchen mellan Danmark och Sverige på klassiska Maputorestaurangen Mundos, och vi håller redan tummarna…

En reaktion på ”Stormen före lugnet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s