År läggs till år

Vi går in på vårt fjärde år i Moçambique, och bägge våra barn fick plussa på ännu ett år till sin ålder under sommarlovet. Så vi hade ställts inför det vanliga dilemmat; kalas innan eller efter lovet? Det fick bli efteråt för både Leo och Stella, eftersom innan lovet hade vi fullt upp med att styra upp allt kring vår bilsemester till Gorongosa och vi hade ingen ork för mer planerande utöver det. Men nu kunde vi ta tag i det med förnyade krafter och brände av två kalas två helger i rad.

Leos bowlinggäng (bilden dock från ett tidigare tillfälle, men samma killar var med nu plus två till)
Sen pizza-tajm i vår lägenhet

Eller kalas och kalas… Leo ville bara ha en ”soft kväll” med närmsta kompisarna. I hans värld är det att spela bowling och därefter att äta pizza och göra vad som faller dem in hemma hos oss. Så Leo tog med sex killar till den enda bowlinghallen i Maputo (iallafall som jag känner till) som ligger inrymt i köpcentret Marés, en bit utanför själva stadskärnan. Sen åkte vi hem till oss där det käkades pizza och fortsatte med fri lek. Jag hade förväntat mig att de skulle hamna framför TV-spelen rätt så omgående, men de överraskade genom att springa runt och jaga varandra ett bra tag innan de började ”gejma”.

Stella 10 år
Leo och Erik mixade läskande drinkar åt tjejerna
Mäktig chokladtårta… det mesta blev över

Stella ville dock ha ett mer traditionellt kalas, med många gäster och ett noga planerat schema med lekar. Ett tjugotal tjejer var inbjudna, och 15 kom. För att få ordentliga ytor till aktiviteterna bokade vi den Skandinaviska skolan som ju hon och Leo hade två fina år i innan de bytte skola. Den har också fördelen att vi kunde disponera poolen som en del av tjejerna hoppade ner i efter ett tag. En av skolans kokerskor, Nilza, hade bakat en enorm chokladtårta, som det knappt märktes på efteråt att de hade ätit av. Efter den avslutande skattjakten, som ledde fram till de obligatoriska goodie-bagsen, kunde Karin och jag pusta ut i vetskapen om att nu är det ett helt år kvar tills nästa gång (även om Stella ska ha ett lite mindre kalas för sina svenska kompisar snart också – eftersom den här gången var det bara tjejer från den amerikanska skolan).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s