Ordning på torpet

Jag har tidigare fått önskemål om att visa lite bilder från vårt nya hem, så jag tänker att nu när vi slutligen kommit någorlunda i ordning är det dags att hörsamma denna önskning. Inlägget kommer bara att handla om detta, därför blir det endast en svit av foton här nedanför (vid sådana här tillfällen önskar jag att jag haft ett vidvinkelobjektiv). Om någon är helt ointresserad av heminredning och trädgårdar går det bra att sluta läsa nu.

Vårt hus sett från garageinfarten. Än saknas blomsterprakt i blomlådorna, men det kommer.
Ett praktfullt Flamboyant-träd (Delonix Regia) mitt i vändplanen i slutet av vår garageuppfart. De bruna, hårda fröbaljorna blir flera decimeter långa. Trädet kommer ursprungligen från Madagaskar men finns numera i hela den subtropiska delen av världen.
Min favoritdel av huset, entréhallen mellan dörrarna till fram- respektive baksida. Det har blivit som ett showroom för designfirman Piratas do Pau i Maputo.
Vardagsrummet från ena hållet. Trummorna i förgrunden kommer ursprungligen från Zambia och har alltså till slut kommit hem igen.
Vardagsrummet från andra hållet.
Matsalen. Till höger på väggen en av två nyinköpta tavlor av den lokala konstnärinnan Agnes Yombwe. Henne kommer jag med säkerhet att återkomma till.
”Master bedroom”. Lapptäcket av sju olika capulana-tyger lyser verkligen upp rummet (tack Clara för idén!). Myggnätet har inte hunnits sättas upp ännu. Åt vänster har vi en egen utgång rakt ut i trädgården
Stellas rum med ”prinsessigt” myggnät.
Arbetsrum/musikrum/gästrum. Sängen står bakom mig – vem blir först att använda den?
Uteplatsen med soffgrupp inköpt av Karins företrädare
Bredvid uteplatsen har vi (jag och vår trädgårdsmästare Gift) byggt en inhägnad för våra två nya kelgrisar, kaninerna Max och Bruno. Stolparna i stängslet är bambuträ från vår egen bambudunge. Kaninhuset har vi köpt färdigt ”på gatan”.
Vi har rikligt med fruktträd på tomten. Det är svårt att se i bilden, men det lilla längst till höger är citron, det stora i mitten är mango, och i bildens vänsterkant är det ett guavaträd. Alla håller de på att börja bära frukt nu.
Bruno och Max tycker om varandra (än så länge)

5 reaktioner på ”Ordning på torpet

 1. Vafalls? Har bloggen blivit ett nytt Hemnet?

  För minnenas arkiv får man förutsätta.

  Men Leos rum fastnade inte på bild/censurerades?

  Gilla

 2. Men vad fint! Ni bodde ju fantastiskt i Maputo men detta är ju minst lika fint. O vad härligt med fruktträden….Karin känner du lättnad nu när jag inte längre kan hetsa dig om att odla ngt ;-)!?!? Är allt småfix med huset fixat nu (Må sa att det var drag i början)?

  Gilla

  1. Helena, allt fix invändigt är i princip klart. En hel del utvändigt återstår dock. Fönstren som inte gick att stänga ordentligt är åtgärdade. (Fast nu är det så hett att det gärna skulle få dra lite… våra AC går på högvarv. Oktober är tydligen varmaste månaden på året, innan regnen kommer).

   Gilla

 3. Jättekul att se bilder! Och jättefint verkar det vara både inne o ute. Jag hoppas vi kommer dit nån gång…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s