FLASH: Fräsch fru fyller femtio – firar fett, flyger förbi fallen

Så var dagen Karin sett fram mot med skräckblandad förtjusning kommen. Femtioårsdagen! Vi ville förstås göra något minnesvärt av tillfället, och eftersom dagen råkade ligga på ett skollov tillät det oss att göra en längre resa. Vi och goda vännerna familjen Viner ställde kosan mot Livingstone där vi bokat in oss tre nätter på Sindabezi, en liten eco-lodge på en egen ö i Zambezi-floden. Vilket innebar båttransfer så fort vi skulle göra aktiviteter på fastlandet. Fast mesta tiden spenderade vi ändå med ”chill” på vår ö som vi hade helt för oss själva

Leos och min stuga
Leos och min stuga

Bara att vara där var en härlig naturupplevelse, med floden precis utanför knuten. Vi hann inte mer än komma fram förrän en hjord med elefanter kom ner och badade på motsatta sidan av floden, alltså på Zimbabwesidan. Hela tiden blandades fågelkvitter med flodhästbröl. Några av oss hörde rytande lejon nattetid – jag sov dock för tungt! Eftersom det regnat osedvanligt mycket den här säsongen är Zambezi bräddfylld och på många träd som normalt står på torra land eller på små öar stack nu bara kronan upp över vattenytan. Detta innebar även att Victoriafallen är som allra mäktigast nu. Kolla den här bildserien som Stella har tagit från samma position vid tre olika tidpunkter:

December 2019
November 2020
Mars 2021

Den sista bilden är alltså hur fallen ser ut just nu på den zambiska sidan. Det gick inte att gå långt mellan utkikspunkterna förrän man var fullständigt genomdränkt av allt vattensprut, så vi vände ganska tidigt den här gången. Det var bara John som smart nog tänkt på att ta med sig en regnjacka.

Men eftersom vi nu trots allt firade en väldigt speciell dag gjorde Karin och jag dessutom en helikoptertur över fallen och den intilliggande nationalparken Mosi-oa-tunya (”röken som dånar”, det lokala namnet på Victoriafallen). Det var en riktigt häftig upplevelse, både helikopterfärden i sig, att få se vattenfallet ur det här perspektivet, och att se lite förvånade elefanter och giraffer från ovan.

Avslutningsvis vill jag bara än en gång säga ett enormt stort grattis till min älskade hustru utan vars briljans vi inte vore här överhuvudtaget!

❤️ ❤️ ❤️

3 reaktioner på ”FLASH: Fräsch fru fyller femtio – firar fett, flyger förbi fallen

  1. Åh vad allt låter härligt! Stort grattis igen till Karin!! Och vad kul att Stella tagit så fina och talande bilder.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s