Friidrotts-VM

Ibland när jag ska dryga mig, kan jag säga att jag har vunnit SM i innebandy. Det är en sanning, dock med stor modifikation… det handlade om ett student-SM för ungefär 25 år sen. Nu kan barnen bräcka mig genom att säga att de har varit med i friidrotts-VM… närmare bestämt i SUF-VM i friidrott. SUF är Svensk Utlandsundervisnings Förening, en sammanslutning av svenska utlandsskolor runt om i världen, och sedan några år tillbaks arrangerar de detta ”VM”. Det går till så att skolorna genomför en idrottsdag på plats, och sen rapporterar man in resultaten till SUF. Som en morot lottas det sen ut några iPads bland de deltagande skolorna.

Iklädda för dagen nytryckta tshirts traskade så hela skolan och lite supportande förälder iväg till Parque dos Continuadores. Det är en lätt bedagad men väldigt charmig idrottsanläggning endast några kvarter från skolan, som vi fick dela med lokala toppatleter som körde sina dagliga träningspass. Första dagen handlade det om sprint 60 meter, längdhopp och kast med liten boll. Eftersom de inte hinner med alla grenar vid ett tillfälle, ska de tillbaks senare i veckan för att genomföra höjdhopp och löpning 400 meter.

Gemensam uppvärmning
Gemensam uppvärmning. Samora Machel ser på i bakgrunden.
Stella vann sitt lopp med ett leende på läpparna
Stella vann sitt lopp med ett leende på läpparna
Leo stretar på
Leo stretar på
Rosa strumpor bär långt
Rosa strumpor bär långt
Leo uppfann längdhopp med dykstil och kom längst i sin klass...
Leo uppfann längdhopp med dykstil och kom längst i sin klass…
Pustar ut efter dagens grenar
Pustar ut efter första dagens grenar

Barnen ja… det händer mycket för dem nu. Som jag nämnt tidigare var de på lägerskola i Macaneta förra veckan. De kom hem i torsdags eftermiddag: trötta, solbrända, smutsiga, men med berättelserna bubblade ur munnen, och förutsägbart nog råkade de i luven på varandra eftersom bägge ville berätta först. Frågan är vad som hade varit roligast… att se valar ute i havet, att göra raketexperiment med läskflaskor, eller kanske sista kvällens disco? Att det var hur lyckat som helst var det ingen tvekan om, och hemlängtan existerade inte. De hade fått en kamera med sig, och det var så roligt att gå igenom resultatet. De har lärt sig att ta selfies nu, det är ett som är säkert! Av bilderna nedan har dock kompisen Nelson tagit de flesta.

Karin och jag har väl aldrig varit ”barnlösa” så här länge förut, och passade på att besöka flera av stadens yppersta restauranger under veckan: Zambi, Spazio, och Dhow.

Leo & Nelson
Leo & Nelson
IMG_9211
Sådana här hus bodde de i
Stella ser en val
Stella ser en val
Nelson, Tulani och Leo med sina gosedjur
Nelson, Tulani och Leo med sina gosedjur
På stranden. De höga vågorna gjorde att barnen inte fick bada i havet.
På stranden. De höga vågorna gjorde att barnen inte fick bada i havet.
IMG_9232
Leo har upptäckt något att fotografera

 

3 reaktioner på ”Friidrotts-VM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s