Gott nytt år – Feliz ano novo

Ja, så tog ett händelserikt 2014 slut. Vi firade in det nya året hos våra grannar på våningen ovanpå, Karins ambassadkollega Helena Hill med maken Mario och döttrarna Alma och Felice, som även hade besök av Helenas familj från Sverige. På menyn stod helstekt gris, en tradition från Marios födelseland Kuba, och vi bidrog med grillade räkor till förrätt som vår hemhjälp Salomé hjälpt oss att förbereda. Det blev en mycket trevlig kväll, och vid tolvslaget hade vi första parkett från balkongen för att se alla fyrverkerier.

En massa folk hade samlats på gatan utanför vårt hus också, där de stod och sköt iväg raketer. Några exploderade i markhöjd, vilket såg farligt ut men ingen verkade bli skadad. Det började även brinna nere i bushen på andra sidan gatan, men tack vare att vakterna från vårt och andra hus kom springande med hinkar och vattendunkar kunde de släcka elden innan det hann sprida sig.

Med på middagen var även Mikael och Emma, som gick på Skandinaviska skolan här i Maputo runt år 2000. Många år senare blev de ett par, och nu har de återvänt tack vare att Emma fått en tjänst på EU’s kontor här. Det är som om Leo skulle komma tillbaks hit om femton år med någon av tjejerna från sin klass… fascinerande tanke!

Idag, Nyårsdagen, har vi följt den djupt rotade svenska traditionen att äta hämtpizza…

Nu vill jag passa på att önska ett alldeles förträffligt nytt år till alla er som ännu är med på vår resa, och välkomna att fortsätta följa oss här på bloggen under 2015! Förresten, lämna gärna en kommentar här nedanför, så jag vet vilka ni är 🙂

IMG_0839

IMG_0857

IMG_0893

 

7 reaktioner på ”Gott nytt år – Feliz ano novo

 1. Hej!

  Jag heter Jennie Aquilonius, är frilansjournalist och ska åka på reportageresa till Maputo i mitten av januari. Jag är på jakt efter artikeluppslag och hittade din blogg. Det låter som att ni lever ett spännande liv och jag skulle gärna skriva om er, om jag hittar en tidning som är intresserad. Om du har andra idéer/uppslag på intressanta personer/projekt/annat i Moçambique vore det strålande. Jag kunde inte hitta någon mejladress till dig, om du vill får du gärna kontakta mig på jennie.aquilonius@gmail.com. Här kan du läsa mer om mig och vad jag har skrivit tidigare: jenniealjournalistik.wordpress.com

  Gott nytt år!
  Jennie

  Gilla

 2. Gott nytt år till er allihopa! Hoppas ert äventyr fortsätter så lyckligt som det har varit hittills! Karin sa att vi fick ”låna” dina föräldrar för att få ner Hampus julklapp till Stella, tack…han er med på noterna nu och följer er tillsammans med mig och Jonas och tycker att det är fruktansvärt spännande 😉
  Många hälsningar /Carolin med familjen

  Gilla

 3. Gott nytt år!
  Tack för din braiga blogg.
  Kul att följa er och skönt att höra att ni trivs.

  Gilla

 4. Jag följer såklart bloggen då och då. Kul med detaljerna om samhällshändelserna. Ni får verkligen uppleva mycket.
  Broder Fredrik

  Gilla

 5. Fin blogg du har Mårten. Snart åter i Maputo och fikagruppen 😉 god fortsättning till dig o familjen! Anna G

  Gilla

 6. Tack för att vi får följa er i vardagen, jätteskoj! Barnen frågar när vi ska åka till Maputo nästa gång…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s