Arbetarens dag, en avkopplande långhelg

Första maj i Moçambique – Dia do Trabalhador – har inte den typ av manifestationer och demonstrationer som är vanliga på många platser i världen, men likväl är det en helgdag. Konstigt vore det annars i en nation befriad från sina kolonisatörer av en marxist-leninistisk rebellrörelse. Det betydde iallafall att vi fick en långhelg som vi kunde använda för en minisemester, och vi hade beslutat oss för att åka till Chidenguele. Det är ett litet samhälle fyra timmars körning norrut, med milslånga ständer där det finns hotell och semesterboenden utspridda lite här och där.

wpid-wp-1430683644826.jpeg

Flera av familjerna vi känner från skolan hade bott på Naara Eco Lodge en bit utanför Chidenguele under påsklovet, så på deras rekommendationer valde vi också att ta in där. Sista halvmilen dit fick vi för första gången på allvar använda bilens fyrhjulsdrift då vägen stundtals inte var mer än djupa spår i jorden. Naara ligger inte exakt vid havet utan någon km innanför kusten, på en sluttning ner mot en långsträckt insjö. Väldigt vackert beläget, där man bor i permanent uppställda safaritält. Lite trångt blev det med två extrasängar inställda för barnen, men det var läckert inrett bl.a. med en utomhusdusch på baksidan. Det blev ett par avkopplande dagar där med många aktiviteter… Stella fick äntligen rida igen, vi paddlade kajak på sjön, fick massage i deras spa, åt god mat och åkte till stranden.

Hemresan blev dock lite drygare och tog två timmar längre, eftersom många samtidigt återvände till Maputo på söndagskvällen, och det korkade stundtals igen i samband med några vägarbeten. Men det var det värt.

Vårt
Vårt ”tält”
Slappa barn vid poolen
Slappa barn vid poolen…
...och i hängmattan
…och i hängmattan
Leo på massagebänken
Leo på massagebänken
Stella åter i sadeln
Stella åter i sadeln
Leo testar kajak med pappa
Leo testar kajak med pappa
Vid havet
Vid havet

En reaktion på ”Arbetarens dag, en avkopplande långhelg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s