AW på Engels

Nog för att vi haft de flesta av våra Maputo-vänner på middag hemma hos oss vid ett eller flera tillfällen, men då har det varit strikt familjevis. Karin har dock länge velat ha en större bjudning, en fråga som jag kanske inte varit lika drivande i. Men OK, nu när det är nytt år, ny termin, nya tag som gäller… då var vi överens om att i fredags var ett bra tillfälle för att samla alla vi känner i form av ett lite mer informellt after work-mingel.

Vår hemhjälp Salomé lagade två stora laddningar med feijoada (böngryta), en vegetarisk och en med kött, vilket vi kompletterade med quiche-pajer från en cateringfirma. Eftersom ambassaden stänger vid lunch på fredagar började vi redan vid 15, och sen droppade folk in allt eftersom. Sammanlagt räknade vi in omkring 45 personer, barn inkluderade, och det var nog tur att alla inbjudna inte kunde komma… annars hade det blivit trångt. På det hela taget blev det en väldigt trevlig eftermiddag och kväll där de vuxna gästerna cirkulerade i ett jämnt flöde mellan kök – vardagsrum – balkong medan barnen förutsägbart nog hamnade i TV-rummet. Och eftersom vi började tidigt slutade det i rimlig tid också, skönt inte minst dagen efter.

balcony

2016-01-15 16.36.44

2016-01-15 16.37.15

2016-01-15 19.57.41

dakar_cynthia

kids_wii

3 reaktioner på ”AW på Engels

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s