Bröllop i Sydafrika

Det är inte så ofta vi kommer iväg på bröllop numera, men desto roligare när det sker. Bland våra närmsta vänner i Maputo finns Claire (kollega till Karin) och Arnaud, som efter att ha varit ett par i 20 år beslutat sig för att ingå giftermål. Ceremonin gick av stapeln på en pittoresk lodge utanför staden White River i Sydafrika, med ett femtiotal gäster från när och fjärran. Vi var många svenskar från Maputo, och eftersom brudgummen är fransos och bruden har brittiskt påbrå på fädernet var förstås dessa länder representerade. Dessutom hade vänner från Sverige och Norge flugit ner.

Hela familjen Sahlén uppklädda för ovanlighetens skull
Hela familjen Sahlén uppklädda för ovanlighetens skull

I ett litet blomstersmyckat kapell på lodgens ägor vigdes då brudparet av ingen mindre än Irina, vår svenska ambassadör i Moçambique, Swaziland och Madagaskar. Under aktens början mullrade åskan hotfullt långt bortifrån, men när de tu sade ja till varandra skingrades molnen och solen bröt symboliskt fram.

 

Ringväxling
Ringväxling
Barnen Chléa...
Barnen Chléa…
... och Melvin fick även de ha viktiga roller
… och Melvin fick även de ha viktiga roller

Sedan blev det mingel och lekar medan det grymma Maputo-bandet Makazani stod för underhållningen, innan det blev dags för middagen och den avslutande dansen. Med trötta barn blev det dock inte alltför sent för oss innan vi tog taxin tillbaks till vårt eget närbelägna hotell. Dagen efter körde vi vanan trogen en sväng genom Krüger-parken på vägen tillbaks till Maputo, och hade en ovanligt bra tur där med mycket djurskådande och till och med lejon vilket inte tillhör vanligheterna.

Så avslutar vi med att tacka brudparet för en alltigenom strålande dag, välplanerad in i minsta detalj. All lycka i framtiden!

Brudarna
Brudarna

 

2 reaktioner på ”Bröllop i Sydafrika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s