Gott slut

Så kommer här ett sista inlägg innan bloggen stänger ner för 2018. Som vanligt känns det som tiden gått rasande fort, men vid närmare eftertanke har det ändå hunnits med en hel del. Många besökare har vi haft, vilket alltid är lika kul. En del kortare utflykter inom landet och till Sydafrika har det blivit av sedan sommarlovet, och mycket kulturella evenemang i Maputo också. Vårt band, Capulanaz, har fått bra skjuts och har haft flera spelningar under slutet av året, och fler väntar nästa år. Veckans timme i replokalen hör absolut till höjdpunkterna här. Liksom torsdagarnas innebandy.

Igår hölls det traditionella Luciafirandet hemma hos ambassadör Marie – ett evenemang som tycks växa för varje år. Jag hörde att det ska ha varit runt 200 besökare den här gången. Tendensen från förra året fortsatte, att svenskt näringsliv tar allt större plats. Bland storföretagen som var representerade fanns Volvo, ABB och Tetra Pak, och någon från de sistnämnda höll ett litet tal. Men höjdpunkten var förstås Luciatåget med barnen från Skandinaviska Skolan, som underhöll med ett pärlband av såväl klassiska högtidssånger som mer poppiga låtar i fina arrangemang.

Den här terminen har Leo haft drama som ett av sina ämnen. Det kulminerade med en upp-sättning av baletten Nötknäp-paren som hela hans årskurs var inblandade i, fast utan dans i den här versionen. Några, inklusive Leo, var skådespelare, de som kan spela instrument var med i orkestern, och resten stod för scenografin. För Leos del var det ju första gången han var med i en sådan här produktion, men både han och alla klasskompisarna gjorde riktigt bra i från sig. Leo i flanellpyjamas på bilderna här ovanför.

Då kan jag avsluta med ett videoklipp från en av våra senaste spelningar med bandet, på vår sångare Andrés fyrtioårsfest. Julen ska ju vara en tid präglad av kärlekens budskap, så det kanske blir lite motsägelsefullt med Joy Divisions klassiker Love Will Tear Us Apart. Men icke desto mindre en av mina favoritlåtar någonsin, och magiskt att få spela den under en stjärnklar himmel inför en publik som var med på noterna. Jag sitter någonstans där inne i mörkret bakom trummorna.

Imorgon sätter vi oss på planet med destination Nya Zeeland för två veckor rundresa där. Innan återresan stannar vi tre dagar i Sydney också. Ett nytt hörn av världen som ska upptäckas. Vi ses 2019!

En reaktion på ”Gott slut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s